Bashke

Al zgjidhet fjala e vitit, sipas fjalorit britanik Collins

Fjalori britanik Collins shpalli fjalën e vitit “AI” (inteligjencë artificiale).

Në njoftimin e kompanisë thuhet se përdorimi i termit është katërfishuar që nga fillimi i vitit 2023.

Sipas tij, inteligjenca artificiale ishte në fokus këtë vit për mënyrën se si është zhvilluar dhe shpejt është bërë po aq e përhapur dhe e ngulitur në jetën tonë sa emailet, transmetimet apo çdo teknologji tjetër dikur futuriste, tashmë e përditshme.

Collins Dictionaries e përkufizon AI si “simulim i funksioneve mendore të njeriut me anë të programeve kompjuterike“.

Ajo “konsiderohet si revolucioni tjetër i madh teknologjik”, shkruan botuesi.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë