Bashke

Dita Botërore e Zgjedhjeve

Dita Botërore e Zgjedhjeve shënohet në mbarë botën çdo të enjten e parë të muajit shkurt.

Dita e Zgjedhjeve i referohet ditës kur mbahen zgjedhjet e përgjithshme. Në shumë vende, zgjedhjet e përgjithshme mbahen gjithmonë të dielën, për të mundësuar pjesëmarrjen sa më shumë votues, ndërsa në vende të tjera zgjedhjet mbahen gjithmonë në një ditë javore.

Megjithatë, disa vende ose rajone brenda një vendi gjithmonë bëjnë një ditë të ditës së zgjedhjeve një ditë pushimi, duke përmbushur kështu të dy kërkesat.

Shumë vende lejojnë votimet në mungesë ose votimet e hershme për t’u hedhur me postë përpara zgjedhjeve, duke shmangur kështu problemin krejtësisht.

Një ditë zgjedhore zakonisht arrin kulmin në një natë zgjedhore kur rezultatet e zgjedhjeve janë radhitur dhe shpallen fituesit./KosovaPress/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë