Bashke

”Google” bllokoi 5,5 miliardë reklama në vitin 2023

Vitin e kaluar, kompania ”Google” bllokoi ose hoqi më shumë se 5,5 miliardë reklama që shkelnin udhëzimet në internet të kompanisë ose ishin të destinuara për qëllime mashtruese.

Një raport i ”Google” mbi sigurinë e reklamave, deklaroi se ”përmbajtja e bllokuar përfshinte reklama për produkte të rrezikshme ose përmbajtje seksuale, por gjithashtu reklama që premtonin një kurë mrekullie ose pasuri të shpejtë në një mënyrë të dyshimtë”.

Nënkryetari i ”Google”, Duncan Lennox tha se “qëllimi i kompanisë është të njohë reklamat mashtruese dhe të bllokojë llogaritë përgjegjëse përpara se të arrijnë platformat e Google ose t’i heqë ato menjëherë sapo të zbulohen”.

Trendi më i madh në vitin 2023 ishte ndikimi i inteligjencës artificiale gjeneruese (AI), siç shihet në chatbot si ”Google Gemini”.

”Nuk ka dyshim se prezantimi i mjeteve video të disponueshme lehtësisht të IA ka përkeqësuar përhapjen e reklamave mashtruese të rreme të thella”, shtoi ai.

Deepfakes janë fotografi, video ose skedarë audio që ndryshohen qëllimisht duke përdorur inteligjencën artificiale duke i bërë njerëzit të duken se bëjnë ose thonë gjëra që nuk i kanë bërë ose që nuk i kanë thënë kurrë.

Menaxheri i “Google” theksoi se ”inteligjenca artificiale gjithashtu ndihmon në identifikimin e përmbajtjes mashtruese dhe zbatimin e udhëzimeve të Google”.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë