Bashke

Izet Mexhiti: Do të inicojmë fuzionimin e 3 universiteteve shqipe

 

Kryetari i Lëvizjes Demokratike për emisionin 360 mes tjerash deklaroi:”Për shumë çështje nuk na kanë faj vetëm pala maqedone, siç është çështja e arsimit.
Edhepse janë 3 universitete në gjuhën shqipe, prap 30-40% të maturantëve më të mirë shkojnë dhe studiojnë në universitetin Shën Qirili dhe Metodi, pra në gjuhën maqedone.
Kjo na detyron që të dalim me idenë e fuzionimit të tre universiteteve të cilat nuk kanë nevojë të mbyllen, mund të vazhdojnë të funksionojnë njëri për shkencat teknike, njëri për shkencat natyrore e tjetri për shkencat shoqërore, por me fuzionimin e tyre me automatizëm do të rritet vlera e atij universiteti, do të përparojë në listën e Shangait, pra studentëve do ju ofron një diplomë shumë më të vlefshme.”

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë