Bashke

LD: Ministria e arsimit vazhdon nënçmimin me racionet e studentëve

Pas reagimit të fuqishëm të studentëve dhe Lëvizjes Demokratike, Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka rishikuar Ligjin për subvencionimin e racionit ushqimor të studentëve, por njëkohësisht ka vazhduar nënçmimin e tyre, theksojnë nga kjo Lëvizje.

Siç potencojnë nga LD sipas vendimit të ndryshuar, tani studentët në vend se të shpenzojnë 140 denarë në ditë për ushqim, apo 1 racion në ditë, mund ti shpenzojnë gjatë gjithë javës, 5 racionet e parapara nga 140 denarë.

“Këtë ndryshim e shohim vetëm si veprim nën presion të opinionit, don të thotë veprim vetëm për sy e faqe, ndërsa në realitet vazhdohet strategjia e shpërfilljes totale të kategorive më të prekura nga ana e Ministrit të Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri në këtë rast, por edhe e qeverisë në përgjithësi.Studentët janë kategoria më e rëndësishme e një shoqërie, nga e cila varet ardhmëria e kombit. E ju pushtetarë të korruptuar, të njejtët i trajtoni me përçmim, duke mos iu siguruar as libra, e leje më vende pune e standard jetësor.

Ne rinia e Lëvizjes Demokratike nuk do të heshtim dhe ritheksojmë se kërkesa e jonë është 300 denarë racion ushqimor në ditë, apo 6000 denarë në muaj dhe investime më të mëdha në arsim, me qëllim të krijimit të kushteve korrekte për të gjithë, e jo ministrat të kenë 3000 euro paga mujore, me rritje prej 78 për qind, e për studentët dhe nxënësit vetëm lëmoshë!”, tha Arbnor Maliqi nga LD.

Nga LD shtojnë se kësaj keqqeverisje po i vjen fundi ndërsa goditjen më të fuqishme në zgjedhjet e Majit do e marrin pikërisht nga RINIA!

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë