Bashke

Liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim realizuan takime në Bundestagun gjerman

Liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim realizuan takime në Bundestagun gjerman

Një ditë pas tubimit madhështorë të Ditës së Flamurit me ç’rast u firmos Deklarata e koalicionit, liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim, Afrim Gashi, Bilall Kasami dhe Izet Mexhiti, kanë udhëtuar për në Berlin për të realizuar takime në Parlamentin gjerman.

Liderët e koalicionit zhvilluan takim me deputetë të grupit parlamentar të CDU-së, me zotëri Manfred Grund, zonjën Heike Brehmer dhe zonjën Anja Karliczek, ish ministre e Edukimit dhe Hulumtimit, si dhe me anëtarë të kabineteve të tyre. Takime të ngjashme u zhvilluan edhe me pjesëtarë të Dhomës Ekonomike Ndërkombëtare.

Në Bunderstag, fokusi i bisedave ishte thellimi i bashkëpunimit institucional dhe ndërpartiak midis grupit parlamentar të Lidhjes Europiane për Ndryshim dhe grupit parlamentar të CDU-së, në kuadër të paralamenteve përkatëse. Mirëpo vëmendje e veçantë iu kushtua temës së rritjes të numrit të turistëve gjermanë në Maqedoninë e Veriut dhe tërheqjes së investitorëve gjermanë. Delegacioni i Lidhjes Europiane për Ndryshim prezantoi detajet e mundësive ligjore, zhvillimore dhe infrastrukturore të vendit, duke theksuar potencialin e tij.

Në veçanti, u theksua nevoja për të prezantuar para audiencës gjermane mundësitë konkrete dhe avantazhet që Maqedonia e Veriut ofron për investime. Delegacioni fokusoi diskutimin rreth sektorit e turizmit, hotelierisë, gastronomisë, pa anashkaluar edhe sektorët tjerë, duke përmendur mundësinë e shfrytëzimit të fondeve të Bashkimit Evropian për përmirësimin e infrastrukturës dhe kapaciteteve turistike. Pjesëmarrësit në takim shfaqën një interes serioz dhe gatishmëri për të bashkëpunuar në përmirësimin e investimeve gjermane, veçanërisht në fushën e turizmit.

https://www.facebook.com/100094760417703/posts/pfbid02R3Dio6fN2PimoBaPRQrgDoWX3G7LzrMcvC96Wmg6Y5ZPhuy6Z38qEuY7UcUnWMDMl/?mibextid=Nif5oz

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë