Bashke

Mos e përdorni orizin, ja çka duhet të bëni nëse telefoni juaj bie në ujë?

Nëse edhe pas kësaj zgjidhjeje situata me zërin e telefonit nuk është më e mirë, kërkoni patjetër ndihmë nga një qendër shërbimi.

Edhe pse shumica e prodhuesve të smartfonëve mburren se janë të papërshkueshëm nga uji dhe se pajisjet mund të “zhyten” disa metra, në realitet është më mirë të mos i provoni këto aftësi të tyre.

Po, shumica e telefonave nuk do të dëmtohen nëse derdhni ujë (ose pak lëng) mbi ta ose ju kapni në një shi veror. Por nëse bini në ujë dhe kaloni pak kohë atje, mund të jeni në telashe.

Gjegjësisht, shumica e telefonave inteligjentë janë të vulosur posaçërisht për të parandaluar hyrjen e ujit në pjesët thelbësore, si pllakë amë, procesor, etj. Por altoparlantët dhe porta e karikimit janë të ekspozuara.

Gjëja e parë që duhet të bëni nëse telefoni juaj inteligjent bie në ujë është – nxirreni dhe thani sa më mirë të mundeni. Është një ide e mirë ta fikni për të shmangur një qark të shkurtër për shkak të hyrjes së ujit. Për tharje, përdorni një peshqir, peshqir letre ose leckë tjetër absorbuese dhe mos e thani kurrë me tharëse flokësh ose burim tjetër nxehtësie.

Pasi ta keni tharë nga jashtë e lëmë mënjanë që të thahet mirë në ajër. Asnjëherë mos e lini në rrezet e diellit direkte për të shmangur mbinxehjen. Kur telefoni juaj duket i thatë, ndizeni dhe kontrolloni nëse gjithçka po funksionon siç duhet.

Uji shpesh mbetet në altoparlant, gjë që mund të ndikojë në cilësinë e zërit gjatë telefonatave, por edhe kur shikoni përmbajtje multimediale. Për ta nxjerrë atë ujë, përdorni një truk të thjeshtë.

Nëse jeni duke përdorur një iPhone, shtoni shkurtoren ” Nxjerrja e ujit” në ekranin tuaj bazë për ta detyruar telefonin të nxjerrë ujin nga altoparlanti. Kur shtoni një shkurtore në ekranin tuaj bazë, mund të aktivizoni rrymën e ujit duke shtypur shkurtoren ose mund t’i kërkoni Siri-t ta nisë atë.

Do të hapet një meny në të cilën duhet të zgjidhni Start dhe më pas nivelin e intensitetit – nga 1 në 3. SHËNIM: Para se të aktivizoni këtë opsion, hiqni kufjet (nëse i mbani), përndryshe i gjithë procesi nuk do të ketë kuptim.

Prisni që procesi të përfundojë. Gjatë nxjerrjes së vetë ujit, do të mund të ndjeni dridhjet që vijnë nga thellësia e telefonit. Për më tepër, nëse keni më shumë ujë në altoparlant, do të mund të shihni pika të vogla që dalin nga telefoni.

Pas kësaj, kontrolloni nëse situata e altoparlantit është më e mirë. Nëse jo, përsërisni procesin dhe, për performancë më të mirë, rrotullojeni telefonin në drejtime të ndryshme ndërsa ai dridhet për t’u siguruar që uji të dalë jashtë.

Pronarët e Android që gjenden në një situatë të tillë mund të përpiqen të nxjerrin ujin mekanikisht (duke tundur pak pajisjen), ose mund të instalojnë aplikacionin Clear Wave – Water Eject dhe të ndjekin udhëzimet në ekran. Pasi të fillojë, aplikacioni do të luajë tinguj të ndryshëm të lartë dhe të ulët përmes altoparlantit për të shpëlarë ujin e tepërt dhe në fund do të kryejë një test zëri për t’u siguruar që nuk ka ujë në sistem.

Nëse edhe pas kësaj procedure situata e shëndoshë nuk është më e mirë, kërkoni patjetër ndihmë nga departamenti i shërbimit.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë