Bashke

Një problem matematikor për nxënësit gjashtëvjeçarë i ka hutuar njerëzit. A e dini përgjigjen?

Amerikania Tisha Sanders ndau në Facebook një problem matematikor në dukje të thjeshtë, të cilit vajza e saj 6-vjeçare, Summer, iu përgjigj gabim. Në pak kohë, detyra u bë virale.

Problemi ju kërkon të ndani numrin 27 në dhjetëshe dhe njësi dhe më pas të përgjigjeni sa njësi janë gjithsej. Vajza e zgjidhi saktë pjesën e parë të detyrës, duke shkruar numrat 2 dhe 7 në fushat boshe, domethënë duke e ndarë numrin në dy dhjetëshe dhe shtatë njësi.

Por vajza iu përgjigj gabim pjesës së dytë të detyrës, duke shkruar se numri 27 ka shtatë njësi. Nëna vendosi të pyeste mësuesin se ku kishte gabuar vajza e saj.
detyrë
Foto: Facebook

– Përshëndetje, kjo është matematika e re që duhet të mësojmë. Përgjigja është 27, që do të thotë 27 njësi. Detyra duhet të tregojë se si 2 dhjetëshe dhe 7 njësi janë të barabarta me 27 njësi – ishte përgjigja e mësuesit.

Përgjigja e saj ngatërroi jo vetëm prindërit e vajzës, por edhe lexuesit, të cilët u habitën nga përgjigja e saktë dhe pohuan se pjesa e parë e detyrës nuk përputhej me të dytën, duke i hutuar më tej studentët.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë