Bashke

OKB: Mbi 281 milionë njerëz përballen me urinë akute

Nivelet e rrezikshme të urisë akute prekën 281.6 milionë njerëz vitin e kaluar, viti i pestë me radhë që pasiguria ushqimore është përkeqësuar, duke rritur frikën në rritje të urisë dhe “vdekjes së përhapur” nga Gaza në Sudan dhe më gjerë, paralajmëruan agjencitë e OKB-së këtë të mërkurë.

Sipas Raportit të fundit Global mbi Krizat Ushqimore, më shumë se një në pesë persona në 59 vende u përballën me pasiguri akute ushqimore në vitin 2023, krahasuar me vetëm një në 10 në 48 vende në 2016.

Kur flasim për pasiguri akute ushqimore, ne jemi duke folur për urinë aq të rëndë sa që përbën një kërcënim të menjëhershëm për jetesën dhe jetën e njerëzve. Gjenevës.”, thuhet në deklaratë.

Raporti, një nismë e përbashkët që përfshin FAO-n, Programin Botëror të Ushqimit të OKB-së (WFP) dhe Fondin e OKB-së për Fëmijët (UNICEF), zbuloi se megjithëse përqindja e përgjithshme e njerëzve të përcaktuar si të rrezikshëm ushqimor të pasigurt vitin e kaluar ishte 1.2% më e ulët se në vitin 2022, problemi është përkeqësuar ndjeshëm që nga kriza Covid-19.

 

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë