Bashke

Telefoni nuk po karrikohet? Provoni këtë zgjidhje të thjeshtë

Secili prej nesh e ka hasur këtë problem të paktën një herë: vendose telefonin në karrikues dhe nuk bën asgjë. Ne e dimë se sa zhgënjyese është kur telefoni juaj nuk karrikohet, kështu që ja një këshillë e thjeshtë (dhe një nga më të lira) që mund të ndihmojnë.

Megjithëse mund të ketë probleme me softuerin, më shpesh nga sa mendoni, është një çështje shumë më e thjeshtë: porta e karrikimit thjesht është e bllokuar me pluhur.

Nëse nuk keni një mbulesë që mbron këtë pjesë të telefonit, ai është vazhdimisht i ekspozuar ndaj ndikimeve të jashtme, ku përfshihen papastërtitë dhe pluhuri, të cilët sado të përpiqeni janë të pashmangshëm.

Mund të duket sikur po e mbani të pastër desktopin tuaj, por edhe pse mund të mos e vini re, xhepat tuaj janë plot me pluhur dhe thërrime të mjaftueshme për të bllokuar portën e telefonit tuaj me kalimin e kohës, në mënyrë që karrikimi të mos funksionojë.

Nëse e keni pasur telefonin tuaj për më shumë se gjashtë muaj dhe vini re se karrikuesi juaj po bëhet më pak i qëndrueshëm kur e përdorni (veçanërisht nëse keni vështirësi për të futur karrikuesin në portë), ka shumë mundësi që papastërtia të jetë fajtore.

Pastrimi i portit është një detyrë shumë e thjeshtë: gjithçka që ju nevojitet është një kruese dhëmbësh ose një objekt i ngjashëm i hollë që mund ta “fusni” aq thellë brenda telefonit për ta pastruar.

Më së miri është të përdorni dru ose plastikë sepse ka më pak mundësi që diçka në telefon të gërvishtet, por nëse nuk e keni në dorë, mund të shërbejë për shembull. gjilpërë, vetëm ki kujdes.

Nëse keni USB-C, do të duhet të pastroni rreth lidhësin që është në mes të portës, dhe nëse keni një port Lightning, mund të pastroni edhe me lëvizje mbrapa dhe mbrapa. E vetmja gjë që ka rëndësi është që të jeni të kujdesshëm dhe shanset janë të mira që të hiqni të gjitha papastërtitë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë