Bashke

Sa kohë mund të qëndrojë në frigorifer ushqimi

Në periudhën pas Vitit të Ri, frigoriferët tanë janë plot me ushqime të mbetura. Pyetja se sa kohë është e sigurt për të ruajtur mbetjet e ushqimeve është një pyetje e zakonshme këto ditë.

Temperatura në pjesën më të ftohtë të frigoriferit duhet të jetë nën pesë gradë Celsius. Nëse konsumoni mish që ka qenë në temperaturë më të lartë ose ka qëndruar për një kohë të gjatë, rrezikoni të helmoheni.

“Lënia e mishit në temperaturën e dhomës ose mosftohja e tij mjaftueshëm mund të nxisë rritjen e baktereve dhe të çojë në sëmundje të shkaktuara nga ushqimi”. “Disa baktere, si salmonela dhe E. coli, mund të rriten në mish dhe të shkaktojnë të vjella, diarre dhe dhimbje stomaku”, shpjegoi ai.

Nëse ushqimi ka erë të keqe ose nuk duket mirë, hidheni. Nëse nuk jeni të sigurt, përsëri këshillohet ta hidhni. Është opsion më i mirë se rreziku i helmimit.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë