Bashke

A po nxehet telefoni juaj – pse është një problem serioz?

Edhe pse për shumicën e njerëzve është e qartë se mbinxehja e telefonit nuk është e dëshirueshme, jo të gjithë e dinë se sa problematike mund të jetë realisht.

Ashtu si kompjuterët, telefonat inteligjentë gjithashtu gjenerojnë nxehtësi kur punojnë. Kjo është e pashmangshme, kështu që pajisjet janë krijuar për t’iu përshtatur rritjes së pritshme të temperaturës. Por, çka nëse telefoni nxehet më shumë se sa ishte menduar?

Rritja e temperaturës mund të jetë rezultat i përdorimit intensiv dhe afatgjatë, të tilla si luajtja e lojërave, ose faktorë të jashtëm, si rrezet e diellit direkte ose gabimet e softuerit. Telefonat inteligjentë më modernë do të jenë disi më rezistent, por ata më të vjetër do ta kenë më të vështirë të përballen me probleme të tilla. Nxehtësia mund të shkrijë ngjitësin, të shtrembërojë komponentët dhe të dëmtojë baterinë.

Prodhuesit e kanë kapërcyer këtë problem në mënyra të ndryshme, dhe shumica e telefonave do të fiken nëse nxehen shumë, ose të paktën do të shfaqin një njoftim që ju bën të ditur se telefoni inteligjent është nxehur shumë, shkruan Tom’s Guide. Disa telefona më të fuqishëm, si Samsung Galaxy S23 Ultra, kanë filluar të përdorin teknologjinë e ftohjes me avull.

Kjo teknologji përdor një dhomë të mbushur me avull për të ndihmuar në mbajtjen e telefonit të freskët ndërsa kryen aktivitete më të vështira. Dhoma përmban një lëng që mund të avullojë ose kondensohet pa një kondensator mekanik. Lëngu do të thithë nxehtësinë dhe do ta kthejë atë në avull, më pas do ta zhvendosë në një pjesë më të ftohtë të dhomës. Ajo dhomë është në fakt një tub i hollë rreth një milimetër.

Gjëja më e thjeshtë që mund të bëni është të mos e lini telefonin tuaj në rrezet e diellit direkte nëse është e mundur. Për shembull, nëse e lini në kroskotin e një makine, patjetër që do të krijoni një problem. Nëse luani lojëra në telefonin tuaj, jini në një vend të ajrosur mirë dhe shmangni rrezet e diellit direkte. Së fundi, mbyllni aplikacionet që nuk po përdorni aktualisht, veçanërisht nëse jeni duke shkarkuar diçka.

Megjithatë, çka nëse telefoni juaj ju thoshte se ishte shumë i nxehtë? Hapi i parë është të përcaktoni pse po bëhet kaq nxehtë. Nëse nuk jeni i sigurt, zhvendoseni në hije, nëse është duke u ngarkuar, hiqeni nga karikuesi. Nëse asnjë nga këto nuk ndihmon, mund të jetë një mosfunksionim. Mund të bëni një rivendosje të vështirë, domethënë ta ktheni telefonin në cilësimet e fabrikës. Nëse as kjo nuk ju ndihmon, kontaktoni shërbimin kompetent.

Së fundi, megjithëse mund të duket e zgjuar të vendosni telefonin tuaj në frigorifer, mos e bëni këtë. Ndryshimet e shpejta të temperaturës mund të shkaktojnë keqfunksionime, ndaj është më mirë ta lini telefonin të ftohet vetë. Vendoseni në hije dhe prisni. /Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë