Bashke

Fakte rreth ndryshimeve klimatike

Përqendrimi i dioksidit të karbonit (CO2) në atmosferën tonë, që nga maji 2022, është më i larti që ka qenë në historinë njerëzore.

2023 ishte viti më i nxehtë i regjistruar- Analiza nga NOAA tregon se temperaturat mesatare globale në vitin 2023 ishin 2,12 gradë F (1,18 gradë C) më të ngrohta se mesatarja e shekullit të 20-të – dhe më e lartë se çdo vit tjetër që nga fillimi i regjistrimeve në 1850. Për më tepër, 10 vitet më të ngrohta në vazhdim rekord kanë qenë të gjitha në dekadën e fundit.

Deri në 20 për qind e të gjitha emetimeve globale të gazeve serrë të shkaktuara nga njerëzit janë për shkak të shpyllëzimit duke tejkaluar emetimet nga të gjitha automjetet e pasagjerëve në planet.

Pyjet tropikale janë tepër efektive në ruajtjen e karbonit, duke siguruar të paktën një të tretën e masave zbutëse të nevojshme për të parandaluar skenarët më të këqij të ndryshimeve klimatike. Megjithatë, zgjidhjet e bazuara në natyrë marrin vetëm 3 për qind të të gjithë financimit të klimës.

Luftoni ndryshimet klimatike, përmirësoni jetesën

Rritja e zgjidhjeve natyrore të klimës, si rikthimi i pyjeve të degraduara, mund të krijojë deri në 20 milionë vende të reja pune.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë