Bashke

Me sa kilometra është e vështirë të shitet një veturë?

Tejkalimi i një kufiri të caktuar të kilometrazhit mund të zvogëlojë në mënyrë drastike shanset tuaja për të shitur me çmim të mirë automjetin tuaj.

Drejtuesit paralajmërojnë se një numër i caktuar i të kaluarave do të duket aq i keq në mendjet e blerësve saqë makina do të jetë pothuajse e pamundur të shitet, transmeton Telegrafi.

Shitja para se makina juaj të ketë kaluar 48 mijë kilometra e deri në 60 mijë kilometra është përgjithësisht basti i juaj më i mirë garancitë e përgjithshme të shumë prodhuesve të automjeteve skadojnë rreth këtij standardi dhe raundi i parë i mirëmbajtjes së rëndësishme shpesh është i duhur.

Një standard i dytë i kilometrazhit për t’u marrë parasysh është shitja e një automjeti përpara se të arrijë midis 96 mijë kilometra dhe 112 mijë kilometra.

Garancitë e motorit të makinës shpesh skadojnë brenda këtij diapazoni të kilometrazhit dhe një raund i dytë i mirëmbajtjes së madhe zakonisht do të shoqërojë këtë skadim të garancisë.

Megjithatë, automjetet që tejkalojnë 160,000 kilometra shpesh krijojnë një pengesë psikologjike për blerësit edhe nëse modeli funksionon mirë.

Ekspertët në Progressive thanë: “Në mendjen e një blerësi, ekziston një perceptim i zakonshëm që vlera e një makine bie sapo odometri kalon mbi 160,000 kilometra”.

Të dhënat e mirëmbajtjes mund të ndihmojnë për t’i treguar një blerësi të mundshëm se një automjet funksionon mirë me mbi 160 mijë kilometra.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë