Bashke

Helikopteri dron i Kawasakit ngriti një ngarkesë rekord prej 200 kilogramësh

Kawasaki Heavy Industries testoi me sukses helikopterin me dron demonstrues pa pilot K-RACER-X2 dhe vendosi një rekord duke ngritur 200 kilogramë.

Kjo është pesha më e rëndë e ngritur ndonjëherë nga një mjet ajror pa pilot i zhvilluar në Japoni. Testi u krye në pistën Namie në zonën e testimit të robotikës në Fukushima dhe K-RACER demonstroi se mund të përballojë sfidat e transportit të ngarkesave të rënda me të cilat luftojnë dronët standardë.

Rajonet malore të Japonisë kanë probleme në ruajtjen e kapacitetit të transportit për shkak të mungesës së fuqisë punëtore dhe faktorëve të tjerë. Pavarësisht kësaj, kërkesa për dërgesa në kasollet malore është në rritje, si dhe për mirëmbajtjen e infrastrukturës publike në këto zona.

K-RACE-X2 fuqizohet nga një motor 300 kuaj/fuqi i marrë nga hiperbiçikleta H2R e Kawasaki. Kawasaki parashikon përdorimin e dronit për të ofruar furnizime të ndryshme në kasollet malore, gjatë fatkeqësive dhe për të transportuar mallra në kushte sfiduese.

Koncepti K-RACER, i cili debutoi në vitin 2020 me modelin X1, ka evoluar me ardhjen e modelit X2 me një rotor kryesor më të madh, i cili bëri të mundur ngritjen e 200 kilogramëve të ngarkesës.

Helikopteri i gjithanshëm pa pilot ka një rreze prej 100 kilometrash dhe mund të fluturojë për më shumë se një orë. Kawasaki është i përkushtuar për të përmbushur nevojat e shoqërisë, duke përfshirë dërgimin në kasolle malore.

Modeli X2 përdor benzinë me oktan të lartë dhe tregon përkushtimin e kompanisë ndaj inovacionit.

Kawasaki po zhvillon një sistem të automatizuar ngarkimi dhe shkarkimi, duke hapur rrugën për shërbimet e transportit pa probleme të mallrave. Kompania do të vazhdojë të përmirësojë teknologjinë dhe synon të fillojë prodhimin masiv të aeroplanëve.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë