Bashke

Këta vlerësohen të jenë “password-ët më të dobët të vitit 2023”

Fjalëkalimet janë linja jonë e parë e mbrojtjes kundër sulmeve kibernetike që mund t’i ekspozojnë informacionet tona personale dhe financiare ndaj hajdutëve, hakerëve dhe kriminelëve.

Nëse zgjidhni fjalëkalime të dobëta ose të parashikueshme, ju thjesht po kërkoni probleme dhe rrezikoni të humbni privatësinë dhe sigurinë tuaj ndaj këtyre njerëzve të këqij që mund t’ju shkaktojnë dëme serioze.

Por cilat janë disa fjalëkalime që duhet të shmangni?

NordPass ka dalë me listën e tij vjetore të 200 fjalëkalimeve më të zakonshme – por që ndoshta nuk duhet përdorur në të ardhmen:

123456

admin

12345678

123456789

1234

12345

password

123

Aa123456

P@ssw0rd

abc123

Password1

test

guest

Welcome@123

Këto fjalëkalime janë shumë të lehta për t’u “gjetur” dhe mund të hakohen nga kriminelët kibernetikë në pak sekonda.

Andaj, nëse jeni duke përdorur fjalëkalimet e mësipërme, është koha t’i ndryshoni ato sa më shpejt që të jetë e mundur.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë