Bashke

Prej sot Lidhja Europiane për Ndryshim me grup parlamentar

Pas formalizimit të emrit të ri të koalicionit tonë, sot Lidhja jonë ka
vendosur t’i bashkojë edhe deputetët e saj në një grup të përbashkët
parlamentar. Në frymë të vendimit të organeve të partive tona, ne sot e
kemi dorëzuar te kryetari i Kuvendit njoftimin se tash e tutje ne do të
kemi grup të përbashkët parlamentar. Koordinatore e këtij grupi, me
dakordim trepalësh, është caktuar deputetja Safije Sadiki Shaini, ndërsa
zëvendëskoordinatore do të jetë deputetja Merita Koxhaxhiku.

Në këtë mënyrë, Lidhja Europiane për Ndryshim synon t’i shfrytëzojë të
gjitha mjetet që i lejon Rregullorja e Kuvendit për grupet parlamentare.
Dhe, ndonëse mandati parlamentar është kah fundi, konsiderojmë se ka
mjaft çështje dhe procese të hapura që kanë të bëjnë me perspektivën
europiane të shtetit, për çfarë Lidhja jonë është jashtëzakonisht e
interesuar të ndihmojë. Në këtë drejtim, edhe formimi i grupit
parlamentar do të jetë një vlerë shtesë në këtë organizim bashkëpunim.
Që këtu duam që qytetarëve t’ua japim lajmin e gëzuar se bashkim ynë po
rritet dhe fuqia jonë po shtohet.

Kur jemi këtu, i bëjmë thirrje edhe njëherë kryetarit të Kuvendit, z.
Talat Xhaferi, të mos e zvarrisë zgjedhjen e anëtarit të KSHZ-zë që i
takon opozitës, sepse kjo e bën bashkëfajtor për mosrespektimin e Kodit
Zgjedhor. Ne e kuptojmë manipulimin dhe tendencën e tij, por le ta dijë
se kjo te ne nuk kalon.

Ne jemi të vendosur që ta bëjmë këtë betejë deri në çlirimin e plotë të
shqiptarëve nga regjimi i BDI-së dhe çirakëve të tyre. Në këtë rrugë
asgjë nuk na dekurajon. Madje, sa më shumë që mendojnë se na godasin dhe
na pengojnë, kjo veç na bën më të fortë. Shumica e popullit shqiptar në
Maqedoninë e Veriut, që deshi të na shohë neve bashkë në këtë Lidhje, e
dëshiron ndryshimin dhe këtë ortek të ndryshimit s’ka gjë që e ndalë. Ne
jemi këtu vetëm që ta përmbushim këtë detyrim dhe të punojmë me
përkushtim për ta siguruar suksesin e së ardhmes sonë të përbashkët.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë