Bashke

Pse s’ka filluar ndërtimi i bulevardit “Cvetan Dimov” në Çair? Përgjigjet Visar Ganiu (VIDEO)

Në qershor të vitit 2021 u paralajmërua fillimi i procedurave për rikonstruimin dhe ndërtimin e Bulevardit “Cvetan Dimov” në Komunën e Çairit, por punimet për këtë projekt akoma nuk kanë filluar.

Në një prononcim për Gazetën LAJM, kryetari i Çairit, Visar Ganiu, për zvarritjen e punimet për ndërtimin e këtij bulevardi, ka drejtuar gishtin nga kryetarja e Qytetit të Shkupit, Danella Arsovska dhe ministri i Financave Fatmir Besimi.

“E vërteta është që këtë pyetje edhe ne e kemi parashtruar tek Qyteti i Shkupit por nuk kemi pasur përgjigje derisa kryetarja e Qytetit të Shkupit, doli me një medium dhe përmendi që mjetet që kanë qenë të dedikuara dhe planifikuara me një pozicion, për shkak të një dënimi që ka pasur Qyteti i Shkupit, apo për t’i kthyer mjetet një institucioni tjetër, që ai institucion ka fituar me gjyq, përmbaruesi ka marrë atë të drejtë që t’i tërheq mjetet dhe sipas asaj Ministria e Financave ka një metodologji, një algoritëm, ku ajo vetë e përzgjedh pozicionin se prej ku duhet të merren mjetet. Këtë duhet të del dhe ta sqaroj ministri i Financave Fatmir Besimi se përse i bëhet kjo e padrejtë komunës së Çairit, kur e dimë që ministria e Financave në bashkëpunim me ministrinë e Arsimit i kanë shkurtuar bllok dotacionet, kur e dimë që Qeveria aktuale asnjë projekt nuk e pa të arsyeshme që të parashikojë në buxhetin për të vitin 2024 për investime kapitale në komunën e Çairit edhe pse jemi taksapagues”, tha Ganiu për gazetën LAJM.

Intervistën e plotë mund ta ndiqni në videon më poshtë. https://fb.watch/pumpgQ8pej/?mibextid=Nif5oz

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë