Bashke

Vazhdojnë presionet politike ndaj administratorëve shqiptarë që nuk i shërbejnë Artan Grubit

Lajmet për presione politike ndaj administratorëve shqiptarë shtohen çdo ditë e më shumë, ndërsa paraqiten në forma nga më të vrazhdat. Rasti më i fundit është ai i Florim Arifit, i cili është djalë dëshmori dhe për 14 vite punon në Gjykatën Themelore të Tetovës, ndërsa drejtpërdrejt akuzon partinë e Grubit se nuk mund të avancohet në asnjë mënyrë, edhe pse i plotëson kushtet dhe konkuron për pozitë që i takon.

“Që nga fillimi i punës në gjykatë para 14 viteve, së fundmi jam caktuar në Zyrën e gjendjes civile nga ana e kryetarit të Gjykatës, si referent i ri. Dua ti njoftoj mediat se kishte një shpallje të brendshme për avancim të të punësuarve, dhe unë jam paraqitur për pozitën referent i pavarur, sepse i plotësoj të gjitha kushtet për atë pozitë, ndërsa më datë 8 Nëntor 2023 kandidatët u intervistuan nga komisioni, të gjithë ata që konkuruan janë thirrur, vetëm unë nuk jam thirrur”, thotë Arifi i cili akuzon kryetarin e gjykatës për shkelje ligji, dhe kërkon nga ai shpjegim se pse nuk është avancuar, dhe pse nuk i jepet vendim që të mund të ankohet në instancat më të larta.

‘Kryetari i Gjykatës sillet në gjykatë sikur të ishte gjykata e tij private dhe jo një institucion shtetëror. Ka avancuar të gjithë edhe korrierët, shoferët dhe referentët në referent të pavarur’, akuzon Arifi.

Në gjykatë zotëron një atmosferë kaosi e krijuar nga kryetari i Gjykatës së Tetovës, thotë Florim Arifi, djalë dëshmori nga lufta e vitit 2001.

Arifi thotë se kryetari i Gjykatës ka blerë dy vikend shtëpiza në Kodrën e Diellit dhe një shtëpi në Gjermani, dhe kërkon nga Komisioni anti-korrupcion ta hulumton veprimtarinë e tij korruptive./aktuale.mk

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë