Bashke

Dëshironi të ndryshoni jetën tuaj? Ja disa këshilla nga duhet të filloni

Dëshironi të ndryshoni jetën tuaj? Filloni duke planifikuar ta bëni atë. Planifikimi do të thotë të përqendrohemi në atë që ne aspirojmë, t’i japim drejtim asaj që duam të arrijmë dhe të përcaktojmë kohën dhe mjetet për ta bërë atë.

Kjo vlen për profesionin, por edhe për jetën personale, për të cilën mund të vendosen lista dhe objektiva për të arritur.

E mira është që të mos ju kthehet në fiksim, por të paktën një ditë në javë bëni atë që dëshironi të bëni në atë moment. Për pjesën tjetër, ja se si të ndryshoni jetën tuaj dhe të merrni gjithçka që dëshironi.

Vendosni se çfarë qëllimi apo synimesh dëshironi të arrini

Për të planifikuar më mirë muajt e ardhshëm, mund të pyesni veten: Cilat janë qëllimet e mia? Çfarë do të doja të arrija brenda një viti?

Këto pyetje shërbejnë për të fokusuar rezultatin dhe për të marrë një drejtim efektiv drejt asaj që duam të arrijmë.

Në këtë pikë, merrni një copë letër dhe shkruani përgjigjet që keni dhënë vetë. Shkrimi ndihmon për ta rregulluar atë në mendjen tuaj dhe mund t’i rilexoni ato fjalë sa herë që ndjeni se motivimi juaj po pakësohet.

Përcaktoni një afat

Ka nga ata që preferojnë të vendosin objektiva mujore, nga ata që preferojnë javore dhe nga ata që preferojnë të bëjnë lista pa afate.

E vërteta është se çdo lloj qëllimi ka një kohë të arsyeshme që duhet për të arritur. Dhe të paktën në këtë fazë do të duhet të jeni shumë racional duke i dhënë vetes një afat specifik për çdo mision për të përfunduar.

Nëse flasim për objektiva makro, përcaktoni edhe karakteristikat e tyre, si mund t’i arrini ato, çfarë mund t’ju ndihmojë dhe për sa kohë. Jepini vetes një kornizë kohore, kjo do t’ju ndihmojë të mos e zvarritni.

Megjithatë, për objektivat mikro, thjesht mund t’i shkruani ato në fillim të muajit, duke shtuar avantazhet që do të mund të nxirrni pasi t’i keni arritur, motivimi juaj do të rritet në mënyrë dramatike.

Kujdesuni për çështjet praktike

Për të shmangur rrezikun e dështimit në angazhimet tuaja, para së gjithash duhen eliminuar çështjet më praktike, si p.sh. te kontabilisti, parukierja ose pastruesit kimikë.

Shpesh priremi t’i shtyjmë për shkak të mungesës së kohës dhe dëshirës, por nëse i planifikojmë në ditar do t’i kujtojmë dhe do të shmangim nxitimet e minutës së fundit që do t’i bëjnë ditët të duken të pakapërcyeshme dhe qëllimet tona të shtyra.

Natyrisht përfshini edhe aktivitete të këndshme të dedikuara vetëm për ju, si një ditë në një trajtim Ëellness dhe konsiderojeni atë një takim pune për ju.

Instrumentet

Pavarësisht nëse është një ditar letre apo virtual, ky është mjeti që do t’ju ndihmojë më shumë. Me Google Calendar, për shembull, mund të vendosni etiketa me ngjyra të ndryshme bazuar në angazhimin tuaj.

Për shembull, ju mund t’i etiketoni angazhimet familjare me ngjyrë të verdhë dhe angazhimet e punës me të kuqe. Në këtë mënyrë do të mund të kaloni më lehtë ditët tuaja .

Letra mbetet një gjelbërim i përhershëm në të cilin mund të shënoni gjithashtu idetë ose mendimet që nuk dëshironi të neglizhoni. Por zgjidhja më e mirë është t’i përdorni të dyja!

Ju gjithashtu mund të pëlqeni

Kjo faqe interneti përdor cookie për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por ju mund të tërhiqeni nëse dëshironi. Pranoj Lexo më shumë